Sisustuspalvelut koti-ja yritys­asiakkaille

Sisustustoimisto Rooma tarjoaa sisustus- ja tila­suunnittelu­palveluita yksityis­koteihin, kesäasuntoihin ja yritysten toimitiloihin yli 20 vuoden kokemuksella. Toimimme Varsinais-Suomen alueella ja tarvittaessa matkustamme kauemmaksikin. Etä­suunnittelu onnistuu kaikkialle Suomeen.

Kun kaipaat ulkopuolista näkemystä sisustuksen ongelmakohtiin tai pohdit isompaa sisustus­remonttia, me täällä Roomassa olemme sinua varten on sisustuspulmasi sitten iso tai pieni. Ota rohkeasti yhteyttä, mietitään yhdessä juuri sinun tarpeitasi vastaava suunnittelu­kokonaisuus.

Ensimmäinen tutustumis­käynti kohteessa on maksuton Turussa ja lähialueella.
Sisustus­suunnittelun tuntihinta on 68€ sis. alv 24% ja ajokilometrit Turun alueella (km-korvaus 0,50€/km kun kohde on yli 20km päässä toimistoltamme)

Sisustus­suunnittelija

Rooman yrittäjä ja sisustus­suunnittelija Susanna Kivilahti on toiminut sisustus­suunnittelijana vuodesta 2006. Susannalla on mittava kokemus yksityiskotien suunnittelusta, erityisesti remontti­kohteista. Tilasuunnittelu ja remonttihaasteet ovat Susannan lempihommia, kuten myös kodintekstiilien suunnittelu. Susannalla on myös tekstiilialan koulutus ja vahva ompelutaito, niinpä verhot ja kankaat ovatkin tärkeässä roolissa Susannan suunnittelutöissä.

Susanna on käytännönläheinen suunnittelija, joka välillä tykkää itsekin tarttua remonttihommiin. Vanhat talot on suunnittelijan intohimo ja suunnittelutöissä luontevin tyyli on yhdistellä uutta ja vanhaa persoonallisella tavalla. Kun asiakkaan rakkaat tavarat yhdistetään uusiin hankintoihin, karsitaan sopivasti ja katsotaan asioita uusin silmin, saadaan yleensä asiakkaan näköinen ja sopivasti uudistettu lopputulos. 

Alla esimerkkejä suunnittelu­kohteista ja hinnoittelusta. Suunnittelun sisältö räätälöidään aina asiakkaalle sopivaksi. Voit valita konsultaation, osasuunnitelman tai kaiken kattavan kokonais­suunnitelman tarpeidesi mukaan. Kysy lisää sähkö­postilla, soittamalla tai varaamalla maksuton tutustumis­käynti kotiisi tai myymäläämme.

Remontti­kohteet

Remonttikohteiden suunnittelusta ja toteutuksesta meillä on vuosien kokemus. Sen lisäksi että suunnitellaan kauniin näköistä, osaamme miettiä järkevät ja toimivat materiaalit, kustannus­tehokkaat toteutustavat ja toimivat tilaratkaisut. Remontoitava kohde voi olla esim. asunto-osake, omakotitalo tai vapaa-ajan asunto.

Remonttikohteen suunnitteluun voi sisältyä kaikki tai osa seuraavista; 

 • Tilasuunnitelma; pohjan muokkaus ja tilamuutokset 3D ohjelmalla
 • Kalustesuunnitelmat; kiinto-ja irtokalusteiden mitoitus ja sijoittelu pohjaan
 • Valaistussuunnittelua; valopisteiden paikat ja valaisintyyppien määrittely
 • Pintamateriaalit ja värisuunnittelmat
 • Huonekalujen ja tekstiilien suunnittelu 
 • Budjetointi, tarjouspyynnöt esim. kiintokalusteista ja materiaaleista, tuotetilaukset sovittaessa
 • remontin aikainen neuvonta ja työmaakäynnit
 • valmiin kohteen kalustaminen ja tekstiilit

Huomaathan, että remontin suunnittelu kannattaa aloittaa riittävän ajoissa ja remonttitiimi on syytä varata hyvissa ajoin. Toimimme sujuvasti yhteistyössä rakennesuunnittelijan, arkkitehdin, sähkö-ja lvi-suunnittelijoiden sekä toteutustiimin kanssa. Tarvittaessa myös autamme sopivan remontti­porukan löytämisessä ja projektin hallinnassa toteutuksen ajan.

Tilasuunnitelma/osasuunnitelmat noin 10-20h, kokonaissuunnitelmat 20-40h
Sisustus­suunnittelu 68€ tunti sis. alv

Uudis­kohteet

Uusissa omakotitaloissa tai kerrostalo-/rivitalo­kohteissa suunnittelun keskiössä on asiakkaan toiveiden mukaisen värimaailman ja tyylin määrittely, pinta­materiaalinen valinta, kiintokalusteet ja valaistus. Myös tilojen irtokaluste- ja tekstiili­suunnitelmat liitetään usein suunnittelu­kokonaisuuteen, jolloin kokonaisuudesta saadaan yhtenäinen ja hankinnat pystytään huomioimaan kokonais­budjetissa. 

Uudiskohteen sisustussuunnitelmaan voi sisältyä kaikki tai osa seuraavista:

 • Tilasuunnittelua; mm. pohjaratkaisun muokkausta sisustuksen ja käytännön näkökulmasta 
 • Kalustesuunnitelmat; kiinto-ja irtokalusteiden mitoitus ja sijoittelu pohjaan
 • Valaistussuunnittelua; valopisteiden paikat ja valaisintyyppien määrittely
 • Väri- ja pintamateriaalisuunnitelmat
 • Huonekalujen ja tekstiilien valinta

Uudiskohteen sisustussuunnitelma voidaan toteuttaa ns. valmennuksena, joka koostuu konsultaatiotapaamisista rakennusprojektin aikana tai normaalina kokonaisvaltaisena suunnitelmana, johon yleensä sisältyy myös kirjalliset huonekortit ym. kirjallinen raportointi. Sisustusvalmennus on edullisempi palvelumuoto sinulle, joka tiedät mitä haluat mutta kaipaat ulkopuolista näkemystä valintojen tueksi, etkä tarvitse kirjallista suunnitelmaa.

Uudiskohteen sisustusvalmennus alkaen 10 tuntia. Kokonaisvaltainen suunnittelupaketti noin 30-50 tuntia. Sisustus­suunnittelu 68€ tunti sis. alv. Suunnittelun alkukartoitus kohteessa tai toimistollamme on maksuton.

Vapaa-ajan asunnot ja wanhat talot

Kesämökki tai muu vapaa-ajan asunto on monelle se rakkain paikka, jota halutaan pieteetillä kunnostaa ja vaalia. Vapaa-ajankodin suunnitteluun ja remonttiin kannattaa panostaa ainakin aikaa ja vaivaa, vaikka toteutus tehtäisiin omin voimin ja kierrätys­kalusteilla. Usein kesäkoti voi olla rennompi ja rustiikki­sempi kuin vakituinen koti ja mökillä voi leikitellä väreillä ja kuoseilla rohkeammin sekä kokeilla DIY-projekteja ilman isompaa kynnystä. Vaikka remontti­budjetti olisi pieni, kannattaa vapaa-ajankotiinkin tehdä tilasuunnitelma, jos seiniä siirretään, tiloja muokataan tai rakennetaan laajennusta. Kesämökin sisustus­suunnitelma voi olla suppeampi konsultaatio tai kattavampi kokonaisuus, tartumme innolla molempiin. 

Kesämökit, wanhat talot ja huvilat ovat erityisesti suunnittelija Susannan intohimo. Natisevat lautalattiat, pönttöuunit ja ruutuikkunat saavat suunnittelijan innostumaan. Vanhoissa taloissa on jäljitte­lemätöntä viehätystä ja tunnelmaa, jota pyritään remontissakin vaalimaan. Suunnittelu on monilta osin samanlaista kuin muidenkin remontti­kohteiden, mutta vanhan remontointiin liittyy myös monenlaisia haasteita, jotka on osattava huomioida suunnittelussa. Vanhan talon suunnittelussa otamme huomioon mm.perinteiset rakennustavat ja materiaalit, tilasuunnittelu tehdään vanhan talon ehdoin ja sisustus- sekä materiaalivalinnoissa huomioidaan talon aikakausi ja tyyli, asiakkaan toiveita kuunnellen luonnollisesti.

Onko sinulla kesämökki, mummonmökki, viikonloppukoti maalla tai muu ihana vanha talo, joka kaipaisi uutta ilmettä ? Soita tai laita sähköpostia, mietitään yhdessä tarpeisiisi sopiva suunnittelukokonaisuus .

Tutustumiskäynti kohteessa on maksuton (kauempana sijaitseviin kohteisiin km-korvaus 0,50€/km yli 20 km Turusta). Tilasuunnittelu ja yleisilmeen ideointi alk. 10h, kokonaissuunnitelmat alk. 20h / pyydä tarjous. Suunnittelu­työ 68€/h sis. alv

Yritysten toimitilat

Yritystilojen, toimistojen tai liike­huoneistojen suunnitelmaan sisältyy esim. yrityskuvaa tukevan ilmeen ja tyylin määrittely, kaluste­suunnitelmat, tekstiilit, valaisimet, vihersisustus, akustiikka­ratkaisut ym. tilojen sisustus. Usein tiloja myös muokataan asiakkaan tarpeisiin sopiviksi, joten suunnittelu voi sisältää myös tila- ja remonttisuunnittelua tarpeen mukaan.

Toimitilan sisustussuunnitelmaan voi sisältyä kaikki tai osa näistä;

 • kalusteiden sijjoittelu pohjaan ja hankittavien kalusteiden määrittely
 • tilasuunnitelma; esim. tilojen jakaminen väliseinillä tai kalusteilla, kiinteiden raknnelmien tai kalusteiden mitoitus ja suunnittelu, avokonttorin tilankäyttö
 • Väri-ja materiaalisuunnitelmat
 • tekstiilit ja akustiikkaratkaisut
 • vihersisustus ym. tilojen viimeistely ja viihtyisyys

Toimitilojen suunnittelu n.10-30 tuntia /pyydä tarjous. Sisustus­suunnittelu 55€/h + alv

Konsultaatio eli sisustus­neuvonta

Konsultaatio on kohteessa paikanpäällä tapahtuvaa neuvontaa. Konsultaatioon ei kuulu kirjallista muistiota, kuten muihin laajempiin sisustus­suunnitelmiin, vaan neuvonta on suullista ja asiakas tekee itse muistiinpanoja tarpeen mukaan. Konsultaatio voi olla kertaluontoinen yksi käynti kohteessa ( noin 2 tuntia) tai kohdekäynnin ja suunnittelutyön yhdistelmä. ( yht.noin 4-6 tuntia)

Tyypillinen konsultaatio­käynnin aihe on esim. yhden tilan sisustusuudistus. Ei tarvita remonttia tai uusia kalusteita, mutta muuten tila kaipaa yhtenäi­syyttä, ehkä uusia verhoja tai kalusteiden uudelleen sijoittelua. Usein asiakkaalla on selkeä käsitys siitä mitä haluaa, mutta omalle kodille tulee helposti sokeaksi ja päättäminen voi olla vaikeaa vaihtoehtojen viidakossa. Ulkopuolinen suunnittelija näkee tilan uusin silmin ja auttaa ratkaisujen löyty­misessä.

Parin tunnin konsultaatio­käynnillä voidaan ratkoa yksittäisiä sisustuspulmia, konsultaatio­tapaamisia tarvitaan useampi jos kalustus ja tilan uudistus vaatii tarkempaa suunnittelua. Toisinaan konsultaation jatkeeksi liitetään "mööblaus­käynti", jolloin kalustus ja piensisustus laitetaan uuteen järjestykseen kohteessa asiakkaan kanssa yhdessä.
Konsultaatio alkaen 2 tuntia/ 140€ sis. alv. Laajempi 2 kerran konsultaatio n.5-6 tuntia / 300-400€ sis. alv.

Näin suunnittelu etenee

Lue lisää »

Kumppaneitamme:

Suunnitel­man toteutus

Sisustussuunnitelman toteutus onnistuu yhteistyössä luotettavien kumppanien kanssa. Meillä on yli 15 vuoden kokemus remonttien suunnittelusta ja toteutuksesta. Keittiö- ja kylpyhuone­remontit, maalaus -ja tapetointi­työt ym. pintaremontit sekä sähkötyöt hoituvat luotettavien yhteis­työyritysten avulla.

Tarvittaessa autamme esim. tarjous­pyynnöissä, tuotetilauksissa ja työmaan valvonnassa sekä työvaiheiden ohjeistuksessa. Voit myös tilata suunnitelman toteutuksen "avaimet käteen" periaatteella, ja jättää projektin hallinnan meidän hoidettavaksi.

Lue lisää »

Toteutetaanko sinunkin sisustus­unelmat?

Ota yhteyttä ja varaa maksuton suunnitelman arvio­käynti tai poikkea liik­keessämme tutustumassa palveluihimme.

Ota yhteyttä »

040 825 9558 Työnjohtajankatu 2 F 6, 20320 Turku