Tarina

Susanna Kivilahti perusti Sisustus­toimisto Rooman v. 2007. Alusta asti kotien sisustus­suunnittelu ja verho­palvelut ovat olleet yrityksen perus­palveluita. Välillä toiminta on rönsyillyt sisustus­tavarasta koirien asusteisiin ja kaluste­valmistuksesta remontti­palveluihin. Erilaisia toimitilojakin on matkan varrelle mahtunut kymmenkunta. Nyt 15 toimintavuoden jälkeen ymmärrämme keskittyä siihen minkä osaamme parhaiten, eli sisustus­suunnit­teluun ja mitta­tilaus­tekstiileihin.

Mikä Rooma?

Huone = A ROOM.. ROOM A.. ROOMA.. ROOM’A!
Tällä logiikalla syntyi nimi Sisustustoimisto Rooma v. 2007. Pitäähän pienellä sisustus­ompelimolla Mynämäeltä olla uskottava nimi 😉 Italia-rakkaudellakin taisi olla osuutta asiaan. Tekstiili­artenomi Susanna aloitti sisustusuransa v. 2003 Lemon Grass nimisessä sisustus­liikkeessä ompelijana ja myyjänä. Työn ohessa Susanna opiskeli sisustus­suunnittelijaksi ja tästä oli luontevaa perustaa oma yritys, jonka toiminta nojaa Susannan ammattitaitoon niin tekstiili­puolella kuin suunnittelu­työssäkin.

Sisustus­suunnittelija oli silloin alussa monelle vielä vieras asia, joku hienohelma jonka varakkaat ihmiset voivat kotiinsa tilata. Pelättiin että huusholli laitetaan tv-tyyliin uusiksi asiakkaalta kysymättä ! Alusta asti on ollut tärkeää rikkoa tällaiset ennakkoluulot ja siinä on kivasti onnistuttukin. Toiminnan perusajatus on ollut suunnitella toimivia ja kauniita koteja tavallisille ihmisille, järkevällä budjetilla ja niin että suunnitelma on toteutus­kelpoinen. Remontti­kohteet ovat opettaneet paljon käytännön rakentamisesta ja ”kädet savessa” on saatu karistaa hienohelma oletukset romukoppaan. Nykyään sisustus­suunnittelija on kuin timpuri, sähkäri tai putkari. Osa rakennus­tiimiä, joka tuo projektiin oman osaamisensa. Kynnys suunnitteluavun pyytämiseen on onneksi madaltunut alkuajoista ja niinpä saamme olla mukana monissa mielen­kiintoisissa projekteissa.

Rooma nykyään

Nykyään Sisustus­toimisto Rooma on täyden palvelun suunnittelu­toimisto. Toteutamme erilaisia sisustus­projekteja alusta loppuun, suunnittelusta toteutukseen. Rooma työllistää yrittäjän lisäksi yhden sisustus­ompelijan sekä projektien kautta useita rakennusalan ammattilaisia. Kun vuonna 2022 luovuttiin sisustusmyymälästä, pystymme keskittymään suunnittelutöihin ja palvelemaan asiakkaita joustavilla aikatauluilla ja laajemmalla alueella, kun ei olla sidoksissa myymälän aukioloaikoihin. 

Toimintamme ydin on edelleen kotien sisustus­suunnittelu ja erityisesti remontti­kohteet ovat meidän juttu. Osaamme toimia yhteis­työssä rakennus­tiimin, arkkitehdin ym. ammattilaisten kanssa. Mielellään olemme projektissa mukana alusta loppuun ja suunnitelmat laaditaan aina toteutustapa huomioiden.

Ompelutöistä kaikki alkoi ja kodintekstiilit sekä mittatilaus­ompelu ovat tärkein myynti­artikkelimme edelleen. Toteutamme verho- ja tekstiili­ratkaisuja kotien lisäksi erilaisiin julkitiloihin. Pitkäaikainen työntekijämme Anne vastaa ompelutöistä, yrittäjä itse ei ehdi ompelukoneen ääreen, mutta asennushommat Susanna usein hoitaa itse. Ei ole yhden tekevää, miten verhot ripustetaan, meille ei riitä sinne päin vaan priimaan pyritään :)

Yrittäjä Susanna

Suunnittelija Susanna on käytän­nönläheinen tyyppi, joka tykkää välillä itsekin tarttua maalisutiin tai tapetti­hommiin. Vanhat talot ovat suunnittelijan heikkous ja intohimo; kun kohteessa on ruutuikkunat, natisevat lautalattiat ja pönttö­uunit sekä vanhan talon henki, niin suunnittelijan sydän pompahtelee onnesta kun sellaista pääsee suunnittelemaan 😊

Vapaa-aikana sisustusyrittäjä viihtyy luonnossa ja maaseudulla. Työn vastapainona mieltä ja kehoa huoltavat harrastukset ovat lähellä sydäntä; mökkielämä saaristossa, metsälenkit koiran kanssa, jooga, ratsastus ja punttisali pitävät yrittäjän kunnossa ja mielen virkeänä.

Kiinnostus mielen ja kehon hyvinvointiin on saanut yrittäjän opiskelemaan myös hyvinvointialan ammattilaiseksi. Toistaiseksi vielä harrastuspohjalta toimiva aputoiminimi Hoitola Idylli on syntynyt suunnittelutoimiston rinnalle. Hoitolan palveluihin kuuluu kalevalainen jäsenkorjaus, hyvinvointineuvonta ja luontojooga. Hoitola Idyllin toiminnasta voit lukea lisää kotisivuilta hoitolaidylli.fi ja somesta hoitolaidylli. Jos kiinnostuit hyvinvointipalveluista, saat Susannan kiinni samasta numerosta eli 040 8259558

 

Toteutetaanko sinunkin sisustus­unelmat?

Ota yhteyttä ja varaa maksuton suunnitelman arvio­käynti tai poikkea liik­keessämme tutustumassa palveluihimme.

Ota yhteyttä »

040 825 9558 Työnjohtajankatu 2 F 6, 20320 Turku